Tak tenhle recept naprosto zbožňuju. Vždycky si udělám pořádnou "nálož" na talíř. A není to nic těžkého.
Zelenina:
- 200-250g polníčku
- 1 červená cibule nakrájená na proužky
- 1 lžička olivového oleje
- 2 nastrouhané mrkve
1) Polníček natrhejte a hezky rozdělte na talíře (nebo ho hoďte do mísy když nepotřebujete estetiku).
2) Na pánvi si rozpalte olej a opečte na něm mrkvičku. Tu také rozdělte na talíře.
3) Na vrch posypejte červenou cibulí
4) Trošku posolte a opepřete
Zálivka:
- 4PL olivového oleje
- 4Čl balzamika
- 2Pl Dijonské hořčice
1) Vše hezky tyčovým mixérem promixněte a rozdělte na jednotlivé porce salátu.
A je to vše. Pro ozdobu můžete použít i cibulové krekry jako třeba já, nebo například krutony.