Salát z polníčku s dijonskou zálivkou

Napsal Homemade.bloger.cz (») 8. 10. 2015 v kategorii Zdravá výživa, vegetariánství, přečteno: 759×
11081049-729371950509256-2541854555415026796-n.jpg

Tak tenhle recept naprosto zbožňuju. Vždycky si udělám pořádnou "nálož" na talíř. smile A není to nic těžkého.

Zelenina:

  • 200-250g polníčku
  • 1 červená cibule nakrájená na proužky
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 nastrouhané mrkve

1) Polníček natrhejte a hezky rozdělte na talíře (nebo ho hoďte do mísy když nepotřebujete estetiku).

2) Na pánvi si rozpalte olej a opečte na něm mrkvičku. Tu také rozdělte na talíře.

3) Na vrch posypejte červenou cibulí

4) Trošku posolte a opepřete

Zálivka:

  • 4PL olivového oleje
  • 4Čl balzamika
  • 2Pl Dijonské hořčice

1) Vše hezky tyčovým mixérem promixněte a rozdělte na jednotlivé porce salátu.

A je to vše. Pro ozdobu můžete použít i cibulové krekry jako třeba já, nebo například krutony.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a šest