
Dnes podávám důkaz o tom, že ty red velvet cupcakes prostě dovedu.
Zatím jsem zkoušela dva recepty, z toho prvního byl nakonec uplně jiný dezert a tento druhý, vyšel už docela dobře. Proč docela? Myslím totiž že to jde i lépe. Určitě časem pár drobností vylepším, ale až se tak stane, bude to zase uplně jiný recept.
Ingredience sypké:
220g polohrubé mouky
30g kakového prášku
100g cukru
1čl PRDOPEČ
1čl sody bikarbony
Ingredience tekuté:
2ks vejce
100g zakysané smetany
100ml mléka
4pl oleje
vanilkové aroma
červené potravinářské barvivo (nejlépe gelové, já používám od WILTONU)
Postup:
Já zvolila postup jako u muffinů, jen s tím rozdílem, že jsem se nebála pořádně míchat. U cupcakes není zrovna nutné aby moc vyběhly, protože pak by se špatně zdobili.
Jednoduše tedy smíchejte sypké přísady a tekuté přísady jako vždy ve dvou různých nádobách. (Do těch tekutých si tentokrát přidáte to červené barvivo a pěkně rozmícháte metličkou.) Nyní vsypejte sypké do tekutých a stěrkou promíchejte. Více než muffiny ale metličku nechte vážně ležet
Těsto nadávkujte do formy, vždy jen max do 3/4. klidně i méně. Opravdu nepotřebujeme "čepici") a pečte v předem vyhřáté troubě, klasicky 180°C 20-25min. Po upeční nechte dokonale vychladnout.
A nyní přicházi na řadu krém:
200-250 ml mléka
1bal puding vanilka (já použila balíček 38g)
100g másla pokojové teploty
50-60g cukr moučka
V mléce uvařte puding a nechte ho vychladnout (urychlíte to umístěním do vodní lázně a mícháním, je to práce, ale puding rychleji vystydne) Puding neslaďte!!
Máslo lehce promixněte (má tendenci se srážet při urputném mixování) jen tak, aby se spojilo v celek a vmíchejte cukr. Potom hezky šlehejte a přitom do másla přihazujte puding. Až Vám vyjde nadýchaný hladký krém, přidejte lžičku punčového extraktu (nebo vanilkového) promíchněte a můžete začít zdobit vychladlé cupakes. Skladujte v chladnu.
Můžete dozdobit višňí v čokoládě jako já, nebo čímkoliv co máte rádi
Přeji dobrou chuť a nashle u dalšího receptu