Red velvet cupcakes s pudinkovým krémem

Napsal Homemade.bloger.cz (») 27. 9. 2015 v kategorii cupcakes, přečteno: 1428×
sam-3117_5.jpg

 Dnes podávám důkaz o tom, že ty red velvet cupcakes prostě dovedu. smile 

Zatím jsem zkoušela dva recepty, z toho prvního byl nakonec uplně jiný dezert a tento druhý, vyšel už docela dobře. Proč docela? Myslím totiž že to jde i lépe. Určitě časem pár drobností vylepším, ale až se tak stane, bude to zase uplně jiný recept. smilesmile

Sam-3114-2_2

Ingredience sypké:

220g polohrubé mouky

30g kakového prášku

100g cukru

1čl PRDOPEČ

1čl sody bikarbony

Ingredience tekuté:

2ks vejce

100g zakysané smetany

100ml mléka

4pl oleje

vanilkové aroma

červené potravinářské barvivo (nejlépe gelové, já používám od WILTONU)

Postup:

Já zvolila postup jako u muffinů, jen s tím rozdílem, že jsem se nebála pořádně míchat. U cupcakes není zrovna nutné aby moc vyběhly, protože pak by se špatně zdobili. 

Jednoduše tedy smíchejte sypké přísady a tekuté přísady jako vždy ve dvou různých nádobách. (Do těch tekutých si tentokrát přidáte to červené barvivo a pěkně rozmícháte metličkou.) Nyní vsypejte sypké do tekutých a stěrkou promíchejte. Více než muffiny ale metličku nechte vážně ležet smile

Těsto nadávkujte do formy, vždy jen max do 3/4. klidně i méně. Opravdu nepotřebujeme "čepici") a pečte v předem vyhřáté troubě, klasicky 180°C 20-25min. Po upeční nechte dokonale vychladnout.

Sam-3113

 A nyní přicházi na řadu krém:

200-250 ml mléka

1bal puding vanilka (já použila balíček 38g)

100g másla pokojové teploty

50-60g cukr moučka

V mléce uvařte puding a nechte ho vychladnout (urychlíte to umístěním do vodní lázně a mícháním, je to práce, ale puding rychleji vystydne) Puding neslaďte!!

Máslo lehce promixněte (má tendenci se srážet při urputném mixování) jen tak, aby se spojilo v celek a vmíchejte cukr. Potom hezky šlehejte a přitom do másla přihazujte puding. Až Vám vyjde nadýchaný hladký krém, přidejte lžičku punčového extraktu (nebo vanilkového) promíchněte a můžete začít zdobit vychladlé cupakes. Skladujte v chladnu. smile 

Můžete dozdobit višňí v čokoládě jako já, nebo čímkoliv co máte rádi smile

Přeji dobrou chuť a nashle u dalšího receptu smile

 Sam-3114_2

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a dvanáct