Jednoduchý recept, díky kterému můžete v kuchyni všechno Jeto vlastně takový "před"recept, protože dýňovým pyré to vše začíná. Sušenky, muffiny, cupcakes, koáče..... milion variací všeho a za každou z těch věcí stojí kvalitní dýňový "protlak".....Co potřebujete? To je tak....základem je dýně...hokaidó nebo máslová.....to je vesměs jedno. Já si hodně oblíbila tu máslovou. Takže:
1Ks dýně střední velikosti (asi tak do kila)
2-3 jablka (velikost asi tak že se vejdou do dlaně, takže fakt malá, nebo jedno veliký)
skořice celá, pár hřebíčků a hvězdička badiánu
2PL Rumu
Dýni si očistěte a nakrájejte na kostičky, dejte do hrnce, podlijte trošinkou vody a chviličku poduste. V mezičase očistěte jablka, zbavte jádřinců, také nakrajejte na kostičky a hoďte do hrnce k dýni spolu s kořením a přidejte taky rum Když je rozvařeno, vyndejte koření a tyčovým mixérem pěkně promixujte do upně hladké kaše. Tu potom horkou plňte do sklenic a dnem vzhůru nechte vystydnout.
Skladujte v chladu a používejte dle potřeby do nejrůznějších receptů, kterých letos přidám určitě milion.
Jinak tedy... vím že recept je psaný dost nepřesně co se množství týče....k tomu říkám jen jedinou věc: Je to na Vás....je jedno jestli jablka vynecháte nebo ne....je jedno jestli tam rum bude nebo nebude... já vám jen dala takovej základní "náčrtek"...jak si to dokreslíte je na vaší chuti. Jsou recepty u kterých se musí postup i přísady dodržet...tenhle to však není.... Každopádně já takhle pyré připravuji užněkolik let a jsem s ním spokojená.
Dejte vědět jestli se zadařilo a nashle u dalšího receptu.
P.S. Zítra se chystám na dýňové sušenky....tak se těšte