
Na internetu je spousta receptů na proteinové tyčinky. Na ty které se pečou i na ty nepečené. My postupem času vyzkoušíme obě možnosti . Dnes však nadešel čas těch pečených.
Pečené tyčinky s proteinem mají jednu velkou nevýhodu: „Protein se horkem ničí a tak z něj asi moc nezbyde po těch desítkách minut pečení v troubě“ Takže co do výživových hodnot, jsem zastáncem té nepečené varianty. ALE. Je tu jedno velké ALE . Tenhle recept je tak dobrý, že mi jednou za čas není líto vzít těch 30g proteinového prášku a nacpat ho tam. Jsou dobré, jsou sladké a jako svačinka mi nedovolí usnout při učení na zkoušky. Takže to neřeším.
Nuž tedy dobrá. Konec řečí a vrhněme se rovnou na recept:
Ingredience:
1)SUCHÉ
150g ovesných vloček
30g proteinového prášku s příchutí (nejlepší je banán)
20g rozinek
10g lněného semínka
10g chia semínek
2)TEKUTÉ
Cca 100ml vody (zkrátka jen tolik, co se vsákne do vloček)
2PL pampeliškového medu (i k němu se později najde recept, pokud nemáte, použijte agáve sirup, datlový…cokoli)
POSTUP:
Postup je víc než jednoduchý.
1) Zapnout troubu na 150-160°C a menší pekáček si vyložit pečícím papírem
2) Nasypat suché ingredience do kuchyňského robota (nemusíte, ale tyčinky jsou pak fajnovější)
Pokud jste nepoužívali robota, nevadí… vše se dá jen jednoduše smíchat. Nechejte ale pak hmotu chvilku odstát, aby měla čas vsáknout vodu
3) Během mixování suchých přísad, do nich přidáváme med a nakonec po troškách vodu dokud nedosáhneme správné konzistence.
4) Vzniklou hmotu rozetřeme na vyložený plech. (tloušťka minimálně 0,5cm a dbejte na to ať je z toho obdélník….celý plech vyplnit nemusíte….stěrku si namáčejte, lépe se vám bude rozprostírat hmota )
5) Vložte do trouby a pečte cca 20 min (to záleží na tloušťce vaší dávky, silnější se peče déle, slabší kratší dobu) + já navíc dopékám na 200°C aby chytili tu správnou kůrčičku
6) Po upečení ještě horké rozkrájíme rádylkem buťto na kostičky, nebo obdélníčky, kdo co rád a necháme zchladnout na mřížce.
Dobrou chuť a nashle u dalšího receptu