Domácí "proteinové" müsli tyčinky

Napsal Homemade.bloger.cz (») 18. 9. 2015 v kategorii Tyčinky na mls i pro zdraví, přečteno: 1674×
sam-3055.jpg

Na internetu je spousta receptů na proteinové tyčinky. Na ty které se pečou i na ty nepečené. My postupem času vyzkoušíme obě možnosti smile. Dnes však nadešel čas těch pečených.

Pečené tyčinky s proteinem mají jednu velkou nevýhodu: „Protein se horkem ničí a tak z něj asi moc nezbyde po těch desítkách minut pečení v troubě“ Takže co do výživových hodnot, jsem zastáncem té nepečené varianty. ALE. Je tu jedno velké ALE smile. Tenhle recept je tak dobrý, že mi jednou za čas není líto vzít těch 30g proteinového prášku a nacpat ho tam. Jsou dobré, jsou sladké a jako svačinka mi nedovolí usnout při učení na zkoušky. Takže to neřeším. smilesmilesmile

Nuž tedy dobrá. Konec řečí a vrhněme se rovnou na recept:

Ingredience:

1)SUCHÉ

150g ovesných vloček

30g proteinového prášku s příchutí (nejlepší je banán)

20g rozinek

10g lněného semínka

10g chia semínek

2)TEKUTÉ

Cca 100ml vody (zkrátka jen tolik, co se vsákne do vloček)

2PL pampeliškového medu (i k němu se později najde recept, pokud nemáte, použijte agáve sirup, datlový…cokoli)

POSTUP:

Postup je víc než jednoduchý.

1)      Zapnout troubu na 150-160°C a menší pekáček si vyložit pečícím papírem

2)      Nasypat suché ingredience do kuchyňského robota (nemusíte, ale tyčinky jsou pak fajnovější)

Pokud jste nepoužívali robota, nevadí… vše se dá jen jednoduše smíchat. Nechejte ale pak hmotu chvilku odstát, aby měla čas vsáknout vodu

3)   Během mixování suchých přísad, do nich přidáváme med a nakonec po troškách vodu dokud nedosáhneme správné konzistence.

4)      Vzniklou hmotu rozetřeme na vyložený plech. (tloušťka minimálně 0,5cm a dbejte na to ať je z toho obdélník….celý plech vyplnit nemusíte….stěrku si namáčejte, lépe se vám bude rozprostírat hmota  smile)

5)       Vložte do trouby a pečte cca 20 min (to záleží na tloušťce vaší dávky, silnější se peče déle, slabší kratší dobu) + já navíc dopékám na 200°C aby chytili tu správnou kůrčičku smile

6)        Po upečení ještě horké rozkrájíme rádylkem buťto na kostičky, nebo obdélníčky, kdo co rád smile a necháme zchladnout na mřížce.

smile Dobrou chuť a nashle u dalšího receptu smile

 Sam-3053

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a čtyři