
Ahoj !! Dnes jsem se rozhodla potěšit všechny milovníky podzimního pečení.
Myslím totiž, že tohle je hned po dýňovém koláči (který mimochodem také brzy očekávejte), druhý nejlepší "podzimní" recept na světě. Není nic lepšího, než pít horkou čokoládu (nebo čaj) a k tomu tyhle muffinky, ještě vlažné..... a dívat se z okna, jak se děcka táhnou ze školy od autobusu v tom studeném počasí, do kterého bych vlezla dobrovolně snad jedině tehdy, když by mi někdo zapálil dům.
Pojdme na to:
Sypké:
230g pšeničné celozrnné mouky
2-3PL hnědého cukru
1 špetka soli
2ČL Prdopeč
1ČL skořice
3PL rozinek
3PL sekaných mandlí
4PL kvalitní hořké čokolády nastrouhané na hrubém struhadle
Tekuté:
250ml rýžového mléka (+50ml stranou, kdyby těsto bylo moc husté)
60ml řepkového oleje
pár kapek punčového aroma
2Ks mrkev nastrouhaná na jemném struhadle (střední velikost)
POSTUP
1) Vezměte dvě mísy. V jedné smíchejte sypké ingredience a v druhé metličkou tekuté. (ANO MRKEV DEJTE OPRAVDU DO TEKUTÝCH)
2) Do mísy s tekutou směsí vsypejte tu suchou a vařečkou ( NE METLIČKOU !! ) je spojte. Hrudky nevadí. Každopádně, je-li těsto nakonec moc husté, nařeˇˇdte ho ještě mlékem co máte stranou.
3) Rozdělte do formy na muffiny. (Tahle dávka vystačí na 12 pěkných kousků, nebojte se plnit formu vrchovatě)
4) Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte tak 25 min. Každopádně to záleží hlavně na troubě. Každej tu svou znáte, tak se zařiďte
P.S. Doporučuju formu vymazat a vysypat. Nebuďte líní a necpěte tam košíčky. Muffin se na ně přilepí. Tyhle a tomu podobné (jakékoliv ovocné a vlhčí muffinky) peču vždy bez košíčků. Je to prostě lepší.
Rozhodně mi dejte vědět jak se vám povedli Kritiku vítám......
Dobrou chuť a nashl příště