Bože, kdyby to bylo legální, za dýni bych se klidně i provdala....tak moc ji miluju. Dnes jsem se tedy pustila do zpracování části úrody. Vzešlo z toho spoustu dobrého. Od dýňového pyré (nebo jak se to sakra píše), přes dýňový sirup až potyhle muffiny, je vše absolutně TOP. Recept na pyré i sirup přidám později. Nyní jdem na ten pečený zazrak.
Klasika rozdělení ingrediencí na mokré a suché:
Suché:
200g celozrnné pšeničné mouky
1špetka himalájské soli
1ČL Prdopeč
1ČL Soda bikarbona (jedlá soda)
50g nasekaných vlašských ořechů
1hrst rozinek
Mokré:
250ml rýžového mléka (nejlépe domácí )
70ml tuku (na margarín co má pod 70% tuku zapomeňte, to radši použijte prostě jen olej a nevymýšlejte hlouposti, jednou jsem na to dojela...celý plech muffinů pak letěl do koše)
3-4PL Dýňového pyré
2PL toho co zbylo po scezení dýňového sirupu (popřípadě nahraďte přidáním 50g třtinového cukru k sypké směsi)
1) Smíchejte zvlášť tekuté a suché přísady
2) Nyní smíchejte směsi dohromady (nepřemíchat....zásady pečení muffinů známe z předešlých článků že...takže jen připomínám - žádná metlička - jenom vařečka a hrudky prostě nevadí)
3) Teď už jen naplňte formu na muffiny (12ks velkých, 24ks mini muffinků) a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20min (Záleží na troubě) Omlouvám se ale tady mi fotka chybí Má dvouletá pomocnice mě natolik zaměstnala, že jsem prostě zapomněla vyfotit těsto ve formě. Pokud ale nejste nesvéprávní, stejně tu fotku nepotřebujete.
TIP: Před strčením do trouby, ozdobte nasekanou čokoládou a posypte třtinovým cukrem
Tak snad jsem na nic nezapomněla....Dobrou chuť a snad budou chutnat. Nashle příště u receptu na dýňové pyré a sirup.