
Dneska jsem zvládla udělat tohle "velkolepé" dílo a to i navzdory faktu, že mi tu přibylo jedno dvouleté dítko navíc. Taky jsem se dneska docela poučila (co se krémů týče) a zjistila jsem, jak moc jsem schopná improvizovat Výsledek je famózní. Vznikl mi zcela nový recept, který nemá naprosto žádnou chybičku :)
Korpus je upečený doma, žádné cukrářské piškoty v něm nehledejte.
Pozn. Navíc si kupte dva balíky cukrářských piškotů - ale jen na ozdobu
Těsto:
- 200g polohrubé mouky
- 150g cukru
- 4ks vejce
- 8Pl horké vody
- 10Pl oleje
- 2Čl prdopeč
- špetka soli
1) Mouku smíchejte s prdopeč
2) Bílky vyšlehejte do tuha se špetkou soli
3) Žloutky vyšlehat s cukrem dokud mnohonásobně nenabydou a hmota nezesvětlá
4) Do žloutků s cukrem zašleháme po lžících horkou vodu a následně olej, šleháme dokud cukr není zcela rozpuštěn
5) Do žloutkové hmoty zapracujeme mouku s prdopeč
6) Nakonec zlehka vmícháme bílky, opatrně aby nám sníh nespadl
7) Vlijeme do vymazané a vysypané formy, dáme do trouby vyhřáté na 175°C a teplotu stáhneme na 150°C, doba pečení se pohybuje mezi 40-50 minutami
Hotový korpus necháme zcela vychladonout. Mezi tím si můžeme uvařit silnou kávu (může být i bez kofeinu) 0,5l do které přidáme 1PL rumu nebo rumového aroma. Tu také necháme zcela vychladnout.
Náplň:
0,5l Vychladlá káva s rumem
holandské kakao nebo čokoládový toping
250g mascarpone
1Pl změklého másla
250ml smetany ke šlehání
5-6Pl moučkového cukru
250g tvarohu
2 Balíčky Pudingu bez vaření
250ml mléka
1) Vyšleháme si šlehačku s mascarpone a lžíci másla změklého (když se to srazí nic se neděje)
2) Přidáme tvaroh a moučkový cukr
3) V jiné míse vyšleháme jeden balíček pudingu bez vaření v 250ml mléka a postupně zašleháváme směs s mascarpone. Když je výsledný krém moc hustý, přidejte po lžících mléko, nebo naopak...použijte druhý sáček pudingu, bude-li krém řídký.
PLNÍME:
1) Korpus si prořízněte dvakrát tak, ať máte tři pláty.
2) První plát si pokapejte hojně kávou, ale ne ať se vám rozmočí. Tak přiměřeně a navrstvěte na něj řádnou dávku krému
3) Vrstvu posypte silnou vrstvou kakaa, nebo polijte topingem, přiklopte prostředním plátem těsta a postup opakujte
4) Nakonec zbytkem krému pokryjte celý dort, ale trošku si schovejte na nalepení piškotů.
5) Na každý piškot mázněte trošku krému a přilepte na okraj, nakonec převažte libovolnou stuhou
6) Dort dozdobíme kakaem a dáme někam pěkně odležet. Ideálně do druhého dne :)