Tiramisu dort

Napsal Homemade.bloger.cz (») 5. 10. 2015 v kategorii Dorty, přečteno: 1939×
sam-3176.jpg

Dneska jsem zvládla udělat tohle "velkolepé" dílo a to i navzdory faktu, že mi tu přibylo jedno dvouleté dítko navíc. Taky jsem se dneska docela poučila (co se krémů týče) a zjistila jsem, jak moc jsem schopná improvizovat smile Výsledek je famózní. Vznikl mi zcela nový recept, který nemá naprosto žádnou chybičku :) 

Korpus je upečený doma, žádné cukrářské piškoty v něm nehledejte. smile

Pozn. Navíc si kupte dva balíky cukrářských piškotů - ale jen na ozdobu smile

Těsto:

  • 200g polohrubé mouky
  • 150g cukru
  • 4ks vejce
  • 8Pl horké vody
  • 10Pl oleje
  • 2Čl prdopeč
  • špetka soli

1) Mouku smíchejte s prdopeč

2) Bílky vyšlehejte do tuha se špetkou soli

3) Žloutky vyšlehat s cukrem dokud mnohonásobně nenabydou a hmota nezesvětlá

4) Do žloutků s cukrem zašleháme po lžících horkou vodu a následně olej, šleháme dokud cukr není zcela rozpuštěn

5) Do žloutkové hmoty zapracujeme mouku s prdopeč

6) Nakonec zlehka vmícháme bílky, opatrně aby nám sníh nespadl

7) Vlijeme do vymazané a vysypané formy, dáme do trouby vyhřáté na 175°C a teplotu stáhneme na 150°C, doba pečení se pohybuje mezi 40-50 minutami

Sam-3169

Hotový korpus necháme zcela vychladonout. Mezi tím si můžeme uvařit silnou kávu (může být i bez kofeinu) 0,5l do které přidáme 1PL rumu nebo rumového aroma. Tu také necháme zcela vychladnout.  

Náplň:

0,5l Vychladlá káva s rumem

holandské kakao nebo čokoládový toping

250g mascarpone

1Pl změklého másla

250ml smetany ke šlehání

5-6Pl moučkového cukru

250g tvarohu

2 Balíčky Pudingu bez vaření

250ml mléka

1) Vyšleháme si šlehačku s mascarpone a lžíci másla změklého (když se to srazí nic se neděje)

2) Přidáme tvaroh a moučkový cukr

3) V jiné míse vyšleháme jeden balíček pudingu bez vaření v 250ml mléka a postupně zašleháváme směs s mascarpone. Když je výsledný krém moc hustý, přidejte po lžících mléko, nebo naopak...použijte druhý sáček pudingu, bude-li krém řídký.

PLNÍME:

1) Korpus si prořízněte dvakrát tak, ať máte tři pláty.

2) První plát si pokapejte hojně kávou, ale ne ať se vám rozmočí. Tak přiměřeně smile a navrstvěte na něj řádnou dávku krému 

Sam-3170_2Sam-3172

 3) Vrstvu posypte silnou vrstvou kakaa, nebo polijte topingem, přiklopte prostředním plátem těsta a postup opakujte

 Sam-3173Sam-3175

4) Nakonec zbytkem krému pokryjte celý dort, ale trošku si schovejte na nalepení piškotů.

5) Na každý piškot mázněte trošku krému a přilepte na okraj, nakonec převažte libovolnou stuhou smile

6) Dort dozdobíme kakaem a dáme někam pěkně odležet. Ideálně do druhého dne :)

Sam-3176_2Sam-3177

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a osm