
Když víte, že od pátku do neděle strávíte většinu času ve vlaku a na přednáškách, je třeba si zajistit množství "mobilních" potravin. Navíc, pokud máte doma banány barvy čokolády, (ano, myslím přezrálé banány) budete mít postaráno minimálně o snídaně. Tyhle sušenky jsou totiž ke snídani ideální.
Ingredience:
100g ovesných vloček
1 pořádná hrst vlašských ořechů
1/2 hrnku kokosu
2ks přezrálé banány
2ČL skořice
a asi 50ml vody
(množství vloček je odhadem, nikdy to nevážím)
Vločky, kokos a vlašáky hodíme do mixéru a pěkně podrtíme. Do této drti pak přihodíme banány a skořici. Následně znovu promixujeme. Podle konzistence přidáme vodu. Musí to být taková hustší kaše. Tím máme hotový základ. Dále už záleží jen na nás jestli to tak necháme, nebo zda ještě něco přihodíme. Já například přidávám rozinky a půlku "těsta" vždy ještě obarvím kakaem.
Namočenou lžičkou nabírejte těsto, a tvořte placičky na plech vyložený pečícím papírem. Dávka mi vystačí vždycky na dva velké plechy. Pečte při 150°C asi tak 25min. (Ale pozor, záleží to na troubě, takže hlídat )
Díky ořechům jsou sušenky pak super křupavé a banány zase směs dostatečně osladí, takže netřeba cukr. Je to zdravé, je to dobré a hlavně to můžu sbalit do tašky a posnídat ve vlaku cestou do hlavního města.
Dejte vědět zda cookies udělaly dobrou službu i Vám a nashle u dalšího receptu.