Vegan mrkvový koláč (bezlepkový)

Napsal Homemade.bloger.cz (») 6. 11. 2015 v kategorii Bezlepek, přečteno: 3131×
sam-3367.jpg

Někdo (už ani nevím kdo) mi řekl: "Jen si vyzkoušej nějaký čas bez lepku a pak mi řekneš co to s tebou udělalo". No a já si pomyslela že proč ne?? Proč bych to nevyzkoušela že? Dnes je to něco přs týden. A co že se stalo??? smile Umírám hlady. Být veganem na bezlepkové dietě je vskutku námaha. Nechápejte to špatně. Jde hlavně o "cvik" a zvyk. Každopádně teď ze začátku opravdu trpím pocitem, že nesmím jíst vůbec nic. smile Navíc když vezmete v potaz, že pečení je můj život a teď se musím učit vše od začátku. První jsem zkoušela muffiny a nedopadlo to dobře. Na druhý pokus jsem zvolila tento recept a vyšel báječně. Malinko jsem si upravila jeho původní složení a rozhodně jsem ho nepokazila. Tedy pojďme na to.

Ingredience:

3hrnky na jemno nastrouhané mrkve

1/2 hrnku hruškového pyré (nebo jablečného)

2čl skořice

1/2hrnku oleje

3Pl lněného semínka rozmixovaného s 8-9PL vody

1Pl CHIA semínek

1/2 hrnku třtinového cukru

1/2 hrnku kukuřičné polohrubé mouky

1 1/2 hrnku rýžové mouky (já použila značku Schneekope)

2čl kypřícího prášku

hrst nasekaných ořechů

rýžové mléko (jako první pomoc při příliš hustém těstě)

Postup:

1) Nejprve si zapněte troubu na 180°C.

2) V míse smíchejte olej, pyré, namixované lněné semínko, chia a cukr. Hezky metličkou promíchejte aby se hmota spojila.

3) Potom přimíchejte mrkev.

4) Do druhé mísy si namíchejte ostatní ingredience.

5) Směs sypkých přísad vmíchejte vařečkou do mokré směsi. V případě, že bude těsto moc husté, použijte rýžové mléko na jeho rozředění. Výsledná hmota by měla být dost mokrá, ale ne uplně tekutá. (příště to vyfotím a dodám, aby to bylo vidět.) 

6) Nacpěte do pekáčku či formy, vyložené pečícím papírem. (Já = kulatá forma o průměru cca 26cm a buchta je vysoká asi 2,5cm)

7) Pečte ve vyhřáté troubě ca 35 - 40 minut.

8) Po vychladnutí na vrch napatlejte polevu dle chuti (já = čokoádová poleva tmavá) a posypejte ořechy

9) Dobrou chuť

Přeji mnoho zdaru při pečení a ať vám chutná smile

Sam-3355

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Kája z IP 188.175.222.*** | 19.10.2016 19:52
K takovému koláči bych si moc ráda udělala čaj. Rychlovarná konvice je vždy připravená smile Kdyby někdo váhal, jakou rychlovarne-konvice.cz/
Naty z IP 37.48.49.*** | 20.8.2017 12:56
Ten tvůj recept vypadá výborně. Taky se snažím občas dělat věci bez lepku. Je to dražší a složitější, ale výsledek stojí za to. smile) Být veganem na bezlepkové dietě musí být fakt složitý, to my občas děláme klasické koláče z jablek. Tenhle víkend jsem dělal něco takového a moc jsme si na koláči z jablek pochutnala bozka.cz/recepty/jablecny-kolac/ Manžel vypadal taky spokojený. Pro mě je taky pečení můj život a tak s tebou úplně soucítím. Budu se těšit na další recepty, tento tvůj si zakládám.
Julietta z IP 193.164.219.*** | 13.8.2020 08:50
Mrkvová koláč (nebo častěji dort) je za mě jeden z úplně top dortů. Milujeme ho celá rodina a také musíme kvůli synovi dělat bezlepkový. Ale i tak je moc chutný. Jinak nějaké ty tipy na bezlepkové dorty jsou také tady dortini.com/product-category/bezlepkove-dorty/ tam se často inspiruji.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a tři