Tak tohle je uplně typický podzimní recept. Vedle dýňové polévky, mám tohle jídlo asi nejradši ze všech. Je snadné, je rychlé, je zatraceně dobré a voňavé. Nebudu to dlouho okecávat. Přejděme rovnou k receptu. Potřebujete:
- 1 ks střední dýně (hokaido nebo máslová)
- 1 PL Drceného rozmarýnu
- 5 ks strožků česneku
- 0,5 PL agave sirup
- 1 PL balzamikový ocet
- 1 PL olivový olej
- 2 ks jarní cibulka
- 1 ks cibule
- sůl, kmín drcený, pepř
1) Dýni nakrájíme na kostičky a rozhodíme na plech
2) Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, cibuli na proužky a na plátky nakrájený česnek
3) Osolte, opepřete, okmínujte, posypte rozmarýnem
4) V misce smíchejte metličkou olej, agave sirup a balzamikový ocet a promíchejte se "směsí" v pekáči
5) Pečte 20-30 min na 150°C (do změknutí)
TIP: Můžete k pečení přidat i kostičky brambor. Nic tím nezkazíte, bude toho víc a dobré to je taky
Dobrou chuť přeji a nashle u dalšího receptu