Pečená dýně s rozmarýnem a balzamikem

Napsal Homemade.bloger.cz (») 9. 10. 2015 v kategorii Vegan vaření, přečteno: 938×
11039101-713785898734528-5775653605523792506-n.jpg

Tak tohle je uplně typický podzimní recept. Vedle dýňové polévky, mám tohle jídlo asi nejradši ze všech. Je snadné, je rychlé, je zatraceně dobré a voňavé. Nebudu to dlouho okecávat. Přejděme rovnou k receptu. Potřebujete:

  • 1 ks střední dýně (hokaido nebo máslová)
  • 1 PL Drceného rozmarýnu
  • 5 ks strožků česneku
  • 0,5 PL agave sirup
  • 1 PL balzamikový ocet
  • 1 PL olivový olej
  • 2 ks jarní cibulka
  • 1 ks cibule
  • sůl, kmín drcený, pepř

1) Dýni nakrájíme na kostičky a rozhodíme na plech
2) Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, cibuli na proužky a na plátky nakrájený česnek
3) Osolte, opepřete, okmínujte, posypte rozmarýnem
4) V misce smíchejte metličkou olej, agave sirup a balzamikový ocet a promíchejte se "směsí" v pekáči
5) Pečte 20-30 min na 150°C (do změknutí)

TIP: Můžete k pečení přidat i kostičky brambor. Nic tím nezkazíte, bude toho víc a dobré to je takysmile

Dobrou chuť přeji a nashle u dalšího receptu

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a nula